Svetsning och tillverkning av tryckkärl, behållare och tankar sedan 1967

017

På Tätsvets har vi lång erfarenhet av svetsning och tillverkning av tryckkärl, behållare och tankar. Vi arbetar med svetsmetoderna MMA, Mig/Mag, Tig och punktsvets. Våra svetsare är certifierade enligt SS-EN 287.

Företaget Tätsvets Hedqvist AB startades redan 1967 av Göran Hedqvist, då under namnet Ing. firma Göran Hedqvist AB. Tillverkningen var från början inriktad på tillverkning av tryckluftsbehållare till bland annat Greiff, Ingerssoll-Rand och Svenska Luftkompressor AB.

1968 inleddes ett samarbete med uppfinnaren Joel Liljendahl, som hade patent på slutna sanitetssystem, och företaget Vakuumsystem AB för tillverkning av vakuumtoalettankar. 1969 såldes licensen till AB Electrolux, som utvecklade systemet till fartyg och järnvägsvagnar. Därefter har vi tillverkat hundratals vakuumtoalettankar till fartyg runt om i världen, vilka testats av bland annat Lloyd’s Register och Det Norske Veritas. Vi har även levererat tankar till otaliga campinganläggningar och villor/fritidshus.

Kontakta oss idag så diskuterar vi dina behov

Företaget drivs sedan 1987 av Stig Hedqvist i Stockholm. Kontakta oss idag om du behöver hjälp med svetsning eller tillverkning av tryckkärl, behållare och tankar!

URVAL AV UPPDRAG

Kolsyreavdrivare

Kolsyreavdrivare

Kolsyreavdrivare, SS 2343, beställd av Water Processing Sweden AB... Läs mer » 
Isolerade tankar

Tankar

Syrafast dubbelmantlade och isolerade tankar diameter 1300 mm, levererade till... Läs mer »